Składniki: 1 jajko, szklanka maślanki, łyżeczka proszku do pieczenia, mąka - 3/4 szklanki, cukier puder - pół szklanki, olej.
Przygotowanie: Do miski dajemy maślankę, jako, cukier puder, mąkę oraz proszek do pieczenia. Całość dokładnie miksujemy. Następnie ciasto dajemy na rozgrzaną patelnie i smażymy placuszki. W zależności od nałożonego ciasta wychodzą mniejsze lub większe.
Tak przygotowane pancakes idealnie smakują z owocami sezonowi, miodem lub bita śmietaną. Są pyszną alternatywą dla codziennych "mięsnych" lub idealnym pomysłem dla małych pociech.
Tak przygotowane pancakes idealnie smakują z owocami sezonowi, miodem lub bita śmietaną. Są pyszną alternatywą dla codziennych "mięsnych" lub idealnym pomysłem dla małych pociech.
przyznaję CI rację! pancakes to nie są zwykłe nudne placki, czy naleśniki. o nie!
OdpowiedzUsuńświetnie się sprawdzają także na deser, nie sądzisz?
bez maki?
OdpowiedzUsuńśliczne zdjęcie
OdpowiedzUsuńOj, zjadłabym...
OdpowiedzUsuńWspaniałe! Będą u mnie na niedzielne śniadanie:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!